Noormarkku-päiväretki Eurasta ja Raumalta 25.8.2020

Alvar Aalto -viikko järjestetään elokuussa 2020 Kauttualla ja Noormarkussa ja sen kunniaksi järjestämme päiväretken Eurasta ja Raumalta tutustumaan Noormarkkuun.

Alvar ja Aino Aallon rakennukset kutsuvat kylään virkistäviin maisemiin. Näe upeat talot ja modernit kodit, koe teollinen historia ja nauti ruukkikylän viehkosta tunnelmasta sekä upeista palveluista.

Noormarkun ruukki

Lähde mukaan virkistävälle matkalle ihastuttavalle ruukkialueelle Noormarkkuun. Tutustumme Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan sekä nautimme herkullisen lounaan historiallisessa ruukkimiljöössä. Iltapäivällä vierailemme Porin Taidemuseossa, joka on perustettu professori Maire Gullichsenin taidekokoelman ympärille.

Asiantunteva oppaamme on koko retken ajan mukana. Saatte kiinnostavia faktoja sekä tarinoita ruukkialueesta ja vietätte mukavan päivän arkkitehtuurin, taiteen ja historian parissa.

Villa Mairea

Noormarkku

Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista, jossa vieraat pääsevät patruuna-ajan tunnelmaan. Klubin ravintolassa meille tarjotaan lounaaksi lähi- ja villiruokaa arvokkaassa kulttuuriympäristössä.

Villa Mairea Noormarkun ruukissa rakennettiin vuonna 1939 Maire (o.s. Ahlström) ja Harry Gullichsenin edustuskodiksi. Heidän hyvät ystävänsä, arkkitehdit Aino ja Alvar Aalto saivat Maireassa tilaisuuden vapaaseen ja kokeilevaan suunnitteluun. Käymme Villa Maireassa pienryhminä, jolloin jokainen pääsee näkemään yksityiskodin tilat miellyttävästi. Ruukkialueella on runsaasti nähtävää ja siellä voi kierrellä omaan tahtiin.

Päivän ohjelma
Eura/Rauma – Noormarkku – Pori – Eura/Rauma

Klo 9         Lähtö Eurasta
Klo 9.30 Lähtö Raumalta
Klo 11        Noormarkku: Villa Mairean kierros puolelle ryhmälle, toinen ryhmä lounaalle Noormarkun Klubille  > Vaihto
Klo 14        Matka jatkuu Poriin
Klo 14.20  Vierailu Porin taidemuseossa (tai omaa vapaa-aikaa Porissa)
Klo 15.30  Paluumatkalle, reittiä Eura – Rauma

Hinta:
85 euroa per henkilö.
Alennettu hinta opiskelijat ja eläkeläiset 78 euroa per henkilö (todistus mukaan)

Osta matka verkkokaupastamme.

Noormarkun ruukki

Hinta sisältää:

  • Linja-autokuljetukset ohjelman mukaan
  •  Buffetlounas Noormarkun Klubilla
  •  Opastettu kierros Villa Maireassa
  •  Opas matkalla mukana.

HUOM:
Retki ei ole esteetön, kohteissa on portaita. Noormarkussa voi oman mielenkiinnon mukaisesti kävellä 900 m matkan Klubilta Villa Maireaan tai kiertää ruukkialueella noin 1,5 km kierroksen kauniissa maisemissa. Suosittelemme varustautumaan mukavilla kävelykengillä ja säänmukaisella vaatetuksella sekä vesipullolla erityisesti helteisellä säällä.