Kierrokset Paimiossa

BUSSIKIERROKSET

Bussinvuokraus ei kuulu hintaan.

KÄSITYÖLÄISIÄ (2-4 h)

Käsityöläiskierros vie tutustumaan paimiolaisiin kädentaitajiin ja heidän työpajoihinsa. Kierroksen aikana on mahdollista tehdä myös ostoksia. Kierros alkaa tai päättyy Käsityömuseo Miilaan, jossa pääsee tutustumaan käsityön historiaan oppaan johdolla.

Kierroksen pituus määräytyy käytävien kohteiden perusteella ja voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden mukaisesti.

OSTOKSIA JA KULTTUURIA (6 h)

Järjestettävissä kesä-elokuussa.

Retkellä tutustutaan paimiolaiseen maaseutuun, vieraillaan patsasmetsässä ja tehdään ostoksia suoraan tuottajien omissa puodeissa. Välissä käydään kahvilla viihtyisässä pikku-kahvilassa, jota ympäröi upea puutarha (kahvitus ei sisälly hintaan).

OPASTETTU KIERROS PAIMION HISTORIAAN (1,5 h)

Opastetun kierroksen Paimion historiaan voi varata erillisenä tai liittää ”Päivä Paimiossa” – retkeen. Kierroksella opas kertoo Paimion pitkästä historiasta ja näemme paimiolaisten tärkeitä paikkoja kivikaudelta nykyaikaan. Paimiossa on ollut kauppapaikka jo silloin, kun Turun kaupungin alueet olivat vielä merenpohjaa. Kuljemme kolmen kirkonpaikan kautta, ihmettelemme matkalle osuvien tiennimien alkuperää ja näemme muun muassa jättiläisten asuttaman vuoren.

KÄVELYKIERROKSET

Kävelykierrokset on suunniteltu niin, että matkan varrella on penkkejä, joilla voi levähtää. Kierrosten pituudet ovat 2-3 km.

ARKKITEHTUURIA ERI AIKAKAUSILTA

Opas johdattaa näkemään eri aikakausien rakennuksia ja haastaa pohtimaan arkkitehtuurin eroja ja yhtäläisyyksiä sekä yhteensopivuutta kaupungin keskustassa.

PATSASTELUA VISTALLA

Opas kertoo tarinoita patsaiden takana – miksi Vistalle on pystytetty Raivaajapatsas ja mikä merkitys on talo seinässä olevalla muistolaatalla.

MUUT

PÄIVÄ PAIMIOSSA -PAKETTI

Sisältää vierailut Paimion parantolassa, Sähkömuseossa, käsityömuseo Miilassa sekä lounaan ja valitsemanne opastetun kierroksen. Kierros voi olla esim. Paimion historia-bussikierros, joku kävelykierroksistamme, käynti vesivoimalaitoksella tai jotakin muuta. Ota yhteyttä, niin tehdään teidän päivästänne Paimiossa unohtumaton elämys!

VIERAILU PAIMION PARANTOLASSA

Järjestämme parantolassa opastettuja kierroksia. Lue lisää täältä.