Kauttua ja Noormarkku -päiväretki Turusta 26.8.2020

Alvar Aalto -viikko järjestetään elokuussa 2020 Kauttualla ja Noormarkussa ja sen kunniaksi järjestämme päiväretken Turusta (ja lähialuilta) tutustumaan näihin kohteisiin.

Alvar ja Aino Aallon rakennukset kutsuvat kylään virkistäviin maisemiin. Näe upeat talot ja modernit kodit, koe teollinen historia ja nauti ruukkikylien viehkosta tunnelmasta sekä upeista palveluista.

Noormarkun ruukki

Kierros lounaisessa Suomessa vie sekä idyllisiin ruukkikyliin että esittelee modernin arkkitehtuurin merkkiteoksia. Euran Kauttualla tutustutaan Aaltojen suunnittelemaan Terassitaloon, joka asettuu sopuisasti maaston muotoihin.

Villa Mairea päästää vieraat tyylikkääseen yksityiskotiin ihastelemaan sen ajatonta sisustusta. Noormarkun ja Kauttuan historiallisten ruukkialueiden ihastuttavissa miljöissä voi aistia menneen maailman ja nauttia herkullisia aterioita autenttisissa kohteissa.

Asiantunteva oppaamme on koko retken ajan mukana. Saatte kiinnostavia faktoja sekä tarinoita ruukkialueista ja vietätte mukavan päivän arkkitehtuurin ja historian parissa.

Terassitalo Kauttua

Kauttua
Vuonna 1938 valmistunut Terassitalo Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa on upea esimerkki arkkitehdin halusta sijoittaa rakennus osaksi luontoa: monikerroksinen asuintalo mukailee rinnettä, joten jokaisen asunnon sisäänkäynnit ovat maan tasossa. Tunnin mittaisella ruukinpuiston kävelykierroksella näemme myös muita Aaltojen kohteita, mukaan lukien virkanaisten asuintalo sekä Varkaudenmäen tyyppitalot. Kahvit nautimme Aallon suunnittelemassa sauna- ja pesularakennuksessa Eurajoen varrella. Jokisaunan design-kaupasta löytyy runsas valikoima suomalaista muotoilua.

Villa Mairea

Noormarkku
Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista, jossa vieraat pääsevät patruuna-ajan tunnelmaan. Klubin ravintolassa meille tarjotaan lounaaksi lähi- ja villiruokaa arvokkaassa kulttuuriympäristössä.
Villa Mairea Noormarkun ruukissa rakennettiin vuonna 1939 Maire (o.s. Ahlström) ja Harry Gullichsenin edustuskodiksi. Heidän hyvät ystävänsä, arkkitehdit Aino ja Alvar Aalto saivat Maireassa tilaisuuden vapaaseen ja kokeilevaan suunnitteluun. Käymme Villa Maireassa pienryhminä, jolloin jokainen pääsee näkemään yksityiskodin tilat miellyttävästi. Ruukkialueella on runsaasti nähtävää ja siellä voi kierrellä omaan tahtiin.

Päivän ohjelma
Turku – Kauttua – Noormarkku – Turku

Klo 9 Lähtö Turusta Kauttualle. Lähtöpaikka Turussa on linja-autoaseman tilausajolaituri.
Klo 10.15 Kauttuan Ruukinpuisto, kävelykierros ja Terassitalo sekä Jokisauna. Kahvitauko
Klo 12 Matka jatkuu kohti Noormarkkua.
Klo 13 Lounas Noormarkun Klubilla
Klo 14 Villa Mairea -kierrokset porrastetusti kolmessa ryhmässä
Klo 19 Takaisin Turussa.

Hinta:
98 euroa per henkilö.
Alennettu hinta opiskelijat ja eläkeläiset 90 euroa per henkilö (todistus mukaan)

Viimeinen ilmoittautumispäivä 21.8.

Osta matka verkkokaupastamme.

Noormarkun ruukki

Hinta sisältää:

  • Linja-autokuljetukset ohjelman mukaan
  •  Buffetlounas Noormarkun Klubilla
  •  Kahvi/tee ja lisuke Kauttualla
  •  Opastetut kierrokset Kauttualla ja Villa Maireassa
  •  Opas matkalla mukana.

Lähtöpaikat

Bussi lähtee klo 9 Turun linja-autoasemalta, tilausajopysäkiltä. Mahdollista myös lähteä mukaan näiltä paikkakunnilta:
Paimio klo 8.15, Piikkiö klo 8.30, Kaarina klo 8.40

HUOM:
Retki ei ole esteetön, kohteissa on portaita. Kauttualla kävelemme yhdessä oppaan kanssa ruukinpuistossa ja matkalla on myös ylämäkiä. Noormarkussa voi oman mielenkiinnon mukaisesti kävellä 900 m matkan Klubilta Villa Maireaan tai kiertää ruukkialueella noin 1,5 km kierroksen kauniissa maisemissa. Suosittelemme varustautumaan mukavilla kävelykengillä ja säänmukaisella vaatetuksella sekä vesipullolla erityisesti helteisellä säällä.